Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

27 Decembrie 2019
Vizualizari: 1574
Comentează add

Consiliul Local Bacău a aprobat, după discuții furtunoase, proiectul de atribuire de locuri de casă gratuite pentru tineri.

Proiect al autorităţilor din Bacău pentru repopularea oraşului

gabriel-pop

Autorităţile locale din Bacău încearcă să-i readucă în oraş pe tinerii care au plecat. În ultimii ani municipiul a pierdut peste 50 de mii de locuitori, iar acum administraţia vine cu un proiect care urmăreşte să repopuleze oraşul. 

Consiliul Local Bacău a aprobat, după discuții furtunoase, proiectul de atribuire de locuri de casă gratuite pentru tineri.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a oferit în premieră amănunte despre acest proiect, unic în istoria orașului.

Cosmin Necula: Avem peste 50.000 de oameni care au plecat în ultimii ani din municipiul Bacău. Sunt tineri care au plecat în Italia, care au plecat în Marea Britanie sau se află în alte orașe - București, Brașov. Primăria va pune la dispoziție o suprafață de 300 de metri pătrați pentru construcția unei case. De asemenea, punem la dispoziția tinerilor care își doresc acest lucru în mod gratuit trei proiecte de casă. De asemenea, în acel cartier pe care îl vom construi Primăria Bacău va asigura toate rețelele tehnico-edilitare, precum și construcția de creșe și grădinițe, spații de joacă, un mini parc şi tot ceea ce înseamnă artere rutiere, piste de bicicletă și sistematizare.

Principalele condiții pentru acceptarea în proiect sunt: domiciliul în Bacău și lipsa unui teren sau locuințe. Proiectul va demara în luna ianuarie a anului viitor.

Viitorul cartier ar urma să aibă 855 de case, iar pe lângă teren primăria intenţionează să investească 2 milioane de euro.


Etichete repopularebacau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live