Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

2 Aprilie 2014
Vizualizari: 788
Comentează add

Timp de trei zile, o echipă de experţi ai Comisiei Europene discută la Bucureşti cu reprezentanţi ai justiţiei şi membri ai parlamentului pentru a evalua reformele din justiţie.

Progresele în domeniul justiţiei, evaluate de Comisia Europeană

mihaela-enache

Foto: Arhivă

O echipă de experţi ai Comisiei Europene evaluează, în aceste zile, la Bucureşti, progresele înregistrate de România, în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul MCV.

Timp de trei zile, au loc întâlniri şi discuţii cu reprezentanţi ai principalelor instituţii din justiţie, dar şi cu membri ai Parlamentului. Printre principalele subiecte, se află independenţa justiţiei, reforma constituţională sau aplicarea noilor Coduri din domeniul penal.

Experţii europeni au venit la Bucureşti cu concluziile şi recomandările din raportul prezentat la începutul acestui an.

După prima întâlnire de la Ministerul Justiţiei ei au remarcat conform unui comunicat al instituţiei angajamentul guvernului în modernizarea sistemului judiciar şi faptul că se acordă prioritate proiectelor care au un impact semnificativ asupra agendei MCV.

S-a subliniat în egală măsură necesitatea respectării principiului egalităţii în faţa legii, inclusiv în etapa de punere în aplicare a hotărârilor judecătoreşti.

Membrii delegaţiei şi-au arătat astăzi îngrijorarea în timpul discuţiilor cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate faţă de cazul în care hotărâri definitive privind incompatibilitatea unor aleşi nu au fost respectate.

Un alt punct asupra căruia experţii europeni au atras atenţia este nevoia de a se asigura un echilibru just între libertatea presei şi independenţa justiţiei.

Actuala misiune de evaluare care continuă până mâine contribuie la pregătirea raportului în cadrul MCV în justiţie care va fi dat publicităţii la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2015.


Etichete justiţieexperţiprogreseComisia EuropeanăMCVraport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live