Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2021
Vizualizari: 524
Comentează add

Vizita are loc în contextul aniversării, pe 11 iunie 2021, a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte dintre România şi statul Israel.

Programul vizitei în România a preşedintelui statului Israel, Reuven Rivlin

radiojurnal

  Preşedintele israelian Reuven Rivlin. Foto: captură video.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi mâine la Palatul Cotroceni pe preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin. Discuţiile se vor concentra pe modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, pe 11 iunie 2021, a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte dintre România şi statul Israel.

Corespondentul RRA Dragoş Ciocîrlan trece în revistă programul celor trei zile ale vizitei preşedintelui Reuven Rivlin în România.


Dragoş Ciocîrlan: Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi mâine la Palatul Cotroceni pe preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectuează în România. După ceremonia de primire şi fotografia oficială, au loc convorbiri tete-a-tete în salonul de onoare şi convorbiri oficiale în sala de consiliu. De asemenea, este programată o declaraţie de presă comună în Sala Unirii. Preşedintele Israelului va fi însoţit de o delegaţie de 60 de oameni de afaceri. Miercuri va susţine un discurs în plenul reunit al Parlamentului României, la invitaţia preşedinţilor celor două camere, Anca Dragoş şi, respectiv, Ludovic Orban. Tot miercuri, preşedintele Rivlin va inaugura forumul de afaceri România - Israel, alături de premierul Florin Cîţu. Joi, preşedintele statului Israel, împreună cu reprezentanţi ai forţelor aeriene israeliene şi române, va participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010 în munţii Bucegi. Potrivit unor surse diplomatice israeliene, oficialilor li se vor alătura o sută de membri ai familiilor celor şapte eroi. Preşedintele Reuven Rivlin va fi însoţit pe parcursul vizitei de ambasadorul României în statul Israel, excelenţa sa Radu Ioanid.


Etichete Klaus IohannisReuven Rivlinvizită în românia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live