Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Mai 2017
Vizualizari: 552
Comentează add

Solicitările de finanţare ale unităţilor administrativ- teritoriale, vizează peste 13.000 de obiective, cu o valoare de aproximativ 68- 70 de miliarde de lei.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală

florin-lepadatu

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, consideră că preşedintele Klaus Iohannis "trăieşte din amintiri" atunci când critică Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi nu este suficient de bine informat de către consilierii săi cu privire la investiţiile care se fac în prezent prin acest program, pentru care sunt alocaţi 30 de miliarde de lei pe perioada 2017- 2020.

"Dacă nu realizăm nevoia de infrastructură, poate aşa, din birou, ni se pare o sumă foarte mare.

Astăzi, în urma depunerii cererilor de finanţare de către unităţile administrative-teritoriale, solicitările acestora sunt de peste 13.000 de obiective, cu o valoare de aproximativ 68 spre 70 de miliarde de lei.

Deci este peste dublu decât avem noi buget alocat şi din aceste considerente este posibil să fie şi primari fericiţi şi primari nefericiţi, pentru că nu putem în acest moment să asigurăm toate cele 13.000 de solicitări atât timp cât acest buget este de 30 de miliarde.

Şi de aceea dl preşedinte sau ceilalţi care au criticat acest program trăiesc din amintiri", a afirmat Sevil Shhaideh, duminică la Antena 3.

De asemenea, a detaliat vicepremierul Shhaideh, HG 624/ 2015 reglementează foarte clar criteriile de prioritizare în PNDL, există o formulă echilibrată, matematică de alocare a banilor, ţinându-se cont de suprafaţă, de populaţie, de numărul de unităţi administrativ- teritoriale dintr-un judeţ, precum şi de capacitatea financiară, de venitul pe cap de locuitor al fiecărui judeţ.

"De când am ajuns în instituţie, din 2013, toate alocările pot fi văzute pe site-ul Ministerului Dezvoltării, puteţi accesa la secţiunea PNDL toate obiectivele finanţate pe fiecare judeţ, cu fiecare sumă, pe fiecare unitate administrativ-teritorială.

Şi asta nu se întâmplă de ieri, se întâmplă de ani de zile, toate ordinele de ministru sunt publice", a precizat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.


Etichete Sevil Shhaideh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live