Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Septembrie 2021
Vizualizari: 557
Comentează add

Programul ”Anghel Saligny” a fost motivul invocat de premierul Florin Cîțu atunci când l-a revocat pe Ministrul Justiției, declanșând actuala criză politică.

Programul ”Anghel Saligny” a fost aprobat de guvern

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Programul ”Anghel Saligny” a fost motivul invocat de premierul Florin Cîțu atunci când l-a revocat pe Ministrul Justiției, declanșând actuala criză politică.

Programul în cauză a fost aprobat ieri de guvern. Solicitările pentru proiectele finanțate prin această inițiativă vor fi depuse în format electronic, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

El a explicat că, pentru asigurarea transparenței, toate informațiile despre fiecare proiect, respectiv finanțare, termene, executant și stadiu se vor găsi pe o platformă digitală. Ministrul de resort a menționat că programul este necesar având în vedere că în România 29% dintre unitățile administrativ-teritoriale nu au acces la o rețea de apă, 57 de procente nu au canalizare, iar 70% nu sunt racordate la gaze.


Cseke Attila: Este foarte clar că acest program național de investiții este absolut necesar și care vine în completarea finanțărilor europene și acest principiu este prevăzut în actul normativ aprobat de guvern, și anume aceea că se pot finanța acele proiecte care nu sunt incluse în finanțări europene sau în alte tipuri de finanțări, eventual naționale.


Realizator: Cseke Attila a adăugat că în cadrul Ministerului Dezvoltării va fi creată și o structură specializată, solicitată inclusiv de Curtea de Conturi pentru monitorizarea și verificarea obiectivelor de investiții din acest program.


Etichete Programul Anghel SalignyFlorin CîțuMinistrul Justițieicriză politică(RS)cseke attila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live