Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Aprilie 2016
Vizualizari: 791
Comentează add

4000 din cei 6300 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor lucra doar patru zile pe săptămână, ceea ce va duce la scăderea retribuțiilor lunare cu aproape 20 de procente.

Program redus de lucru la Complexul Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Administrația Complexului Energetic Hunedoara va menține măsura reducerii programului de lucru pentru personalul indirect productiv, care a fost aplicată deficitar la mina Lupeni, fapt care a dus la protestul de astăzi.

Potrivit reprezentanților sindicatului Muntele, care s-au întâlnit în această după amiază cu administrația, directorul minei Lupeni a aplicat decizia întregului personal, cu toate că atât minerii, cât și personalul care deservește sectoarele din subteran, nu sunt afectați de această măsură.

Cu toate acestea,  aproximativ 4000 din cei 6300 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor lucra doar patru zile pe săptămână, ceea ce va duce la scăderea retribuțiilor lunare cu aproape 20 de procente.

Sindicaliștii au stabilit  că vor avea miercuri o întrevedere cu administratorul special și cu administratorul judiciar de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a încheia un acord cu privire la reintroducerea unor drepturi, după denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă.

Este vorba de transportul gratuit la și de la locul de muncă, dar și de acordarea ajutoarelor în caz de deces.


Etichete valea jiuluiminerimina lupenireducerea programuluiadministratia complexului energetic hunedoaraproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live