Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Martie 2014
Vizualizari: 1426
Comentează add

500 de şcoli vor beneficia de investiţii în urma redistribuirii unor fonduri alocate altor programe cu finanţare europeană.

Program de finalizare a investiţiilor în şcoli

radiojurnal

Foto: arhivă.

Ministerul Dezvoltării a lansat programul de finalizare a investiţiilor la 500 de şcoli şi a semnat astăzi contractele pentru achiziţia a 600 de microbuze şcolare, care vor fi distribuite în judeţe cu începere din luna iunie.

Ministrul Liviu Dragnea a precizat că pentru acoperirea necesarului din întreaga ţară se caută soluţii pentru finanţarea achiziţionării a încă 400 de autovehicule.

În privinţa finalizării proiectelor de investiţii în şcoli începute în trecut şi la care lucrările au fost blocate din lipsa fondurilor, Liviu Dragnea a anunţat că primarii pot depune proiecte începând de miercuri.

Banii au fost obţinuţi prin redistribuirea de la alte programe europene.

"Este vorba de realocarea unei sume de aproximativ 240 de milioane de euro din programul operaţional sectorial de transport şi programul operaţional sectorial de mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea şi finalizarea investiţiilor la şcoli şi aproximativ 40 de milioane pentru continuarea investiţiilor la o serie de spitale", spune Liviu Dragnea.

El a precizat că gradul de atragere şi cheltuire a banilor europeni pentru dezvoltare, cei din acualul exerciţiu bugetar, ar urma să ajungă anul acesta la circa 70%.

Ministerul Dezvoltării speră să prinească în 2014 de la Comisia Europeană cel puţin 900 de milioane de euro.


Etichete şcoalăinvestiţiefondmicrobuzLiviu Dragneaproiect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live