Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 343
Comentează add

O ceremonie solemnă în curtea Adunării Naționale, un moment de reculegere, un omagiu al aleșilor țării adus profesorului asasinat cu sălbăticie doar pentru că și-a făcut datoria.

Profesorul Samuel Paty va fi decorat postmortem cu Legiunea de Onoare

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franța, guvernul a răspuns astăzi în fața Parlamentului pentru politica de combatere a terorismului islamist. A fost adus un omagiu profesorului ucis în atentatul de săptămâna trecută, care va fi decorat mâine postmortem cu Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție a statului francez. Daniela Coman transmite de la Paris.

Reporter: O ceremonie solemnă în curtea Adunării Naționale, un moment de reculegere în aulă, un omagiu al aleșilor țării adus profesorului Samuel Paty, asasinat cu sălbăticie doar pentru că și-a făcut datoria de dascăl. În timpul dezbaterii, reprezentanții opoziției de dreapta, în special, le-au reproșat membrilor majorității atitudinea ezitantă și întârzierea unor măsuri ferme de blocare a imigrației ilegale și a manifestărilor islamiste, cerând modificarea Constituției pentru a putea pune capăt acestui fenomen. Premierul Jean Castex a enumerat în fața Adunării Naționale măsurile concrete pe care guvernul le-a luat deja sau pe care le pregătește: expulzarea islamiștilor radicalizaţi, dizolvarea asociațiilor care fac prozelitism religios, închiderea de moschei, supravegherea și pedepsirea propagării urii pe internet.

Jean Castex: În faţa dramei de, vineri prima noastră responsabilitate este să organizăm risposta și să ne amplificăm și mai mult acțiunea. Este nevoie de un răspuns legal și politic, valabil pe termen lung. Republica nu va ezita să folosească forța și legea pentru a se proteja și a-şi proteja cetățenii.

Reporter: La inițiativa președintelui Emmanuel Macron, mâine seară va avea loc la Universitatea Sorbona din Paris o ceremonie de omagiu național pentru profesorul ucis în atentat, care va fi decorat postmortem cu Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție a Franței.

(RS)


Etichete Samuel PatyFrantaLegiunea de Onoare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live