Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Iunie 2015
Vizualizari: 1258
Comentează add

Maramureșanul care a profanat vineri noaptea mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, va fi cercetat în stare de libertate și a fost preluat de rude.

Profanatorul de la Prislop, cercetat în stare de libertate

ilie-pintea

Mormântul lui Arsenie Boca. Foto: Ilie Pintea  

Bărbatul din Maramureș  care a profanat vineri noaptea mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop,  va fi cercetat în stare de libertate și a fost preluat de rude, astăzi, din arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara.
 
Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu, a declarat că  ordonanța de reținere a expirat astăzi la prânz și bărbatul, care riscă doi ani de închisoare, va fi cercetat în stare de libertate pentru profanare de morminte. 
 
Rudele acestuia  au spus că au în plan să-i evalueze starea de sănătate la un spital din Sighet.
 
Bărbatul a declarat ieri polițiștilor că a săpat o groapă la mormântul de la Prislop pentru că el i-ar fi cerut acest lucru și a cerut apoi patriarhului Daniel să convoace Sfântul Sinod pentru a-l canoniza pe părintele Arsenie Boca. 
 
Suspectul se afla de miercuri în zona Mănăstirii Prislop, unde şi-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la treburile gospodăreşti de acolo.
 
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. 
 
Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.
 
Părintele Arsenie Boca este considerat sfântul Ardealului și la mormântul său din cimitirul mănăstirii Prislop vin în fiecare zi mii de pelerini, numărul acestora ajungând la 30.000 în timpul sfârșitului de săptămână. 

Etichete Știri Vestmormântul lui Arsenie BocaprofanatMănăstirea PrislopArsenie BocaSfântul Ardealuluipelerinicercetat în stare de libertate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live