Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Aprilie 2017
Vizualizari: 466
Comentează add

Produsele alimentare comercializate în hipermarketurile din ţara noastră respectă standardele de calitate în vigoare.

Produsele alimentare importate, în analiză

florin-lepadatu

 

Produsele alimentare comercializate în hipermarketurile din ţara noastră respectă standardele de calitate în vigoare, după cum reiese din testele făcute de experţii sanitar-veterinari şi pentru protecţia consumatorului.

La analizele de laborator făcute pe cele 175 de probe de lapte, carne, miere, conserve, legume şi fructe nu s-au descoperit depăşiri ale valorilor înscrise pe eticheta obligatorie.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul agriculturii, Petre Daea, a cerut acordul a cinci state din Uniunea Europeană, respectiv Germania, Italia, Franţa, Spania şi Olanda, ca experţii din ţara noastră să preleveze probe din produsele lor alimentare, pentru a verifica dacă produsele importate au într-adevăr un standard inferior, aşa cum s-a vehiculat.

Reporterul RRA, Florentina Varga: "În cazul în care omologii celor cinci state vor accepta, experţii din România ai acelor state vor preleva probe.

Petre Daea: "Aici nu e joacă.

Aici nu te duci cu sacoşa şi iei din magazin, că nu poţi să faci nici dovada că l-ai luat de acolo şi nu ne jucăm cu plasa aici.

La răspunsul pe care îl vom primi, vom face aceste analize comparative în aşa fel încât populaţia să fie foarte bine informată de instituţiile abilitate."

Ministrul agriculturii a mai precizat că nu poate spune dacă există şi în România alimente de o calitate inferioară, întrucât probele se fac pe produse identice.

Petre Daea: "Nu poţi să compari un produs cu alt produs decât dacă are acelaşi furnizor, dacă are aceeaşi calitate, dacă este etichetat la fel, într-un cuvânt, nu poţi să faci diferenţa decât între produse care au aceeaşi origine şi aceeaşi distribuţie."


Etichete Produsele alimentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live