Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

13 August 2018
Vizualizari: 358
Comentează add

Procurorii militari au extins cercetările în urma violenţelor de la protestul din Piaţa Victoriei.

Procurorii militari, extindere a cercetărilor după violenţele de la miting

diana-surdu

Photo:Agerpres

Procurorii militari au extins cercetările în dosarul deschis în urma violenţelor de la protestul de vineri seara, din Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

Sunt vizate acum nu doar infracţiuni de purtare abuzivă şi abuz în serviciu, ci şi cea de neglijenţă în serviciu.

Acuzaţia se referă la faptul că doi jandarmi au fost lăsaţi în urmă de colegii lor, a anunţat prim-procurorul Parchetului Militar Ionel Corbu.

Astăzi şi mâine, cei răniţi în urma intervenţiei de vineri seara a jandarmilor se pot prezenta la sediul Parchetului Militar din Capitală pentru a le oferi date anchetatorilor.

Aproximativ 30 de persoane au solicitat certificate medico-legale şi au depus plângeri împotriva jandarmilor, în ultimele două zile.

Prim-procurorul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat că arma sustrasă de la femeia jandarm în timpul protestelor de vineri nu a fost găsită. Mai mulţi protestatari s-au prezentat, azi, la Parchetul Militar, pentru a depune plângeri în urma incidentelor din 10 - 11 august din Piaţa Victoriei.

Ionel Corbu, prim-procuror: Sunt în jur de aproximativ 30 de plângeri la acest moment. Colegii mei procedează la audierea persoanelor vătămate şi în continuare o să solicităm înscrisurile necesare conturării unei probaţiuni corespunzătoare şi de la instituţiile de resort. Iniţial, s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi urmează a fi extinsă şi pentru neglijenţă în serviciu.

Adina Apostol, victimă în dosarul Colectiv şi participant la protest, a afirmat că intervenţia jandarmilor a fost exagerată comparativ cu alte manifestaţii din faţa guvernului.

Adina Apostol: Mi se pare că acţiunea jandarmilor din data de 10 august a fost una foarte agresivă faţă de protestatarii liniştiţi, care n-au făcut nimic, şi nu au făcut absolut nimic ca să înlăture grupurile de suporteri care deranjau, care erau lângă ei. Am mers pe bâjbâite după ceilalţi protestatari, să ne călcăm în picioare, pentru că ne împingeau cu scuturile atât de violent şi atât de repede, încât noi, fiind foarte mulţi, nu aveam unde să ne retragem şi când să ne retragem.

Parchetul Capitalei instrumentează, de asemenea, un dosar având ca obiect infracţiuni de ultraj privind agresiunea asupra a doi jandarmi, sustragerea unei arme şi tulburarea liniştii publice, iar doi bărbati au fost arestaţi în această cauză.

De asemenea, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe dosare, dar şi la Poliţie. Reprezentanţii Jandarmeriei au afirmat, zilele trecute, că intervenţia a fost pe deplin justificată, iar cei prezenţi au fost anunţaţi la ce se expun dacă rămân în piaţă.

Între timp, medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat că femeia jandarm care a fost agresată de manifestanţi este într-o stare de sănătate relativ bună. Femeia împreună cu colegul ei ar fi trebuit să fie externaţi astăzi, dar s-a hotărât aprofundarea unor investigaţii medicale, transmit redactorii noştri.


Etichete piata victorieiprotest 10 augustprocuraturacercetari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live