Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Mai 2019
Vizualizari: 605
Comentează add

Procurori DNA pe drumul spre Sarmizegetusa

ilie-pintea

  Foto: Ilie Pintea.

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție, împreună cu o echipă de experți, au ajuns astăzi pe drumul județean 705A Costești-Sarmizegetusa, pentru evaluări într-un dosar ce privește felul în care s-au făcut lucrările de reabilitare, care au vizat 18 kilometri și au costat aproape 9 milioane de euro.

Drumul a fost reabilitat de Consiliul Județean Hunedoara în perioada 2015 – 2016, cu fonduri europene, dar a fost rupt de patru ori până acum de viiturile provocate în zonă de precipitațiile abundente.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a declarat că mai mulți angajați ai Consiliului Județean Hunedoara au dat sau trebuie să dea declarații în dosarul instrumentat de DNA Alba Iulia, organele de cercetare penală urmând să determine modul în care au fost cheltuiți banii și dacă lucrările au fost efectuate conform planurilor. Astăzi, experții DNA, împreună cu angajați ai Consiliului Județean și cu reprezentanți ai constructorului, sunt la fața locului pentru a vedea exact problemele care fac parte din dosarul penal, a mai precizat Costel  Avram.

Şoseaua care face legătura cu Sarmizegetusa Regia a fost dată în folosinţă de Consiliul Judeţean Hunedoara în primăvara anului 2016, fiind construită pe un proiect finanţat din fonduri de la UE, prin Programul Operaţional Regional 2013, valoarea fiind de circa 9 milioane de euro. Până acum, administratorul acestui drum, Consiliul Județean Hunedoara, a cheltit câteva milioane de lei pentru repararea căii de acces spre situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, drumul fiind impracticabil după viiturile care au rupt terasamentul.


Etichete DNAprocuroriSarmisegetusa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live