Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 295
Comentează add

Consiliul de Securitate a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie de compromis care extinde misiunea politică a Naţiunilor Unite în Afganistan.

Procesul de pace din Afganistan

florin-lepadatu

 

Consiliul de Securitate a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie de compromis care extinde misiunea politică a Naţiunilor Unite în Afganistan, fără să facă referire la iniţiativa Beijingului de dezvoltare, "Centură şi Drum", aşa cum ceruse China, dar care subliniază, în schimb, nevoia interconexiunii regionale.

Doina Saiciuc explică din Washington: "China şi Rusia au polemizat cu SUA şi alţi membri ai consiliului, insistând asupra includerii programului de infrastructură "Centură şi drum" în rezoluţie.

Ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, doamna Kelly Craft, a spus că reînnoirea mandatului în Afganistan al misiunii ONU constituie de fapt o actualizare a lui, pentru a se adresa noilor dezvoltări de pe teren.

Ea a mai arătat după vot că misiunea ONU ar fi putut dobândi un mandat mai puternic dacă Beijingul nu ar fi insistat, cerând ca în text să figureze priorităţile politice naţionale mai curând decât căile prin care pot fi ajutaţi mai eficient poporul şi guvernul Afganistanului.

Cele şase pagini şi jumătate de proiect de rezoluţie, care a fost susţinut de majoritatea membrilor Consiliului de Securitate, au fost reduse la două pagini şi jumătate, text din care au fost eliminate, între altele, referirile la situaţia volatilă de securitate, inclusiv la prezenţa gupului Stat Islamic în Afganistan, ca şi referirile la viitoarele alegeri şi la procesul de pace."


Etichete Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live