Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

5 Septembrie 2018
Vizualizari: 842
Comentează add

Familiile care şi-au pierdut locuinţele în urma alunecărilor de teren din Alunu încearcă să obţină despăgubiri în instanţă.

”Proces în instanță” pentru despăgubirile de la Alunu

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Alunecări de teren la Alunu - Vâlcea. Arhivă FOTO: ISU Valcea.

Familiile care şi-au pierdut locuinţele în urma alunecării de teren produse în primăvara anului trecut la Alunu, în Vâlcea, vor încerca să obţină în instanţă despăgubiri, pentru că în continuare nu au vreun răspuns la solicitările repetate către autorităţi.

De altfel, până în prezent nu s-a stabilit nici cui revine responsabilitatea pentru distrugerile provocate de halda de steril care a afectat peste 60 de hectare de teren în estul judeţului. 

Ultima soluţie pentru ca cele opt familii din Alunu să fie despăgubite pentru pierderea caselor, dar şi a terenurilor a fost acţionarea în instanţă.

Chiar dacă este o procedură de durată, iar pe rol mai există dosare pentru a se stabili un vinovat, oamenii speră ca totuşi, în cele din urmă, cineva să răspundă pentru dezastrul produs la Alunu, iar ei să îşi poată primi banii.

Reprezentantul guvernului în teritoriu ne-a precizat că acţiunea sinistraţilor a fost una îndreptăţită. Cu detalii însă voi reveni mai târziu în cadrul emisiunilor informative./apuscasu/schelaru

 

Etichete alunecări de terenAlunudespăgubiriinstanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live