Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Decembrie 2019
Vizualizari: 834
Comentează add

Legea bugetului de stat, una dintre cele trei pentru care guvernul şi-a angajat răspunderea, ar putea să intre în vigoare pe 6 ianuarie, a anunţat astăzi vicepremierul Turcan.

Probleme pe agenda şedinţei Guvernului

andrei-serban

Foto gov.ro

Legea bugetului de stat, una dintre cele trei pentru care guvernul şi-a angajat răspunderea, ar putea să intre în vigoare pe 6 ianuarie, a anunţat astăzi vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a menţionat, în deschiderea şedinţei executivului, că termenul este valabil dacă aceste legi nu vor fi contestate la Curtea Constituţională.

La începutul ședinței de guvern, vicepremierul Raluca Turcan anunțat că astăzi au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului proiectele de legi pentru care Executivul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului și care se referă la Legea bugetului de anul viitor.

Raluca Turcan: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor de stat şi Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare asupra cărora Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului au fost depuse astăzi la Secretariatul General pentru exercitarea dreptului de sesizare la Curtea Constituțională. Calendarul ar fi următorul: termen de sesizare 30-31, dacă nu sunt atacate, pot să plece la promulgare în 6 ianuarie. Așadar, bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie.

Pe ordinea de zi suplimentară a fost propus și proiectul unei ordonanțe de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, al cărui președinte este fostul șef al statului, Ion Iliescu. Pe ordinea de zi suplimentară au mai fost introduse și mai multe hotărâri de Guvern privind reorganizarea unor ministere.

Acestea vor fi analizate într-o primă lectură. Premierul Ludovic Orban a mai spus că reorganizarea Ministerului de Interne, cât şi reorganizarea Ministerului Apărării trebuie să fie discutate mai mult, pentru că trebuie obținut și avizul din partea CSAT. Premierul a mai spus că până pe 15 ianuarie dorește să adopte toate actele normative legate de reorganizarea noilor ministere.


Etichete guvernlegi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live