Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Andon

16 Ianuarie 2014
Vizualizari: 2025
Comentează add

Invitaţi: în studio, preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame" Ana Măiţă şi, prin telefon, directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române Vasile Gheţău.

Probleme la zi - 22 de ani de scădere continuă a natalităţii Probleme la zi - 22 de ani de scădere continuă a natalităţii - Conține audio

alexandra-andon

Foto: Arhivă.

De 22 de ani încoace natalitatea a scăzut continuu în România, iar anul 2013 a înregistrat un număr de naşteri aproape la jumătate faţă de anii dinainte de revoluţie.

Radio România a iniţiat şi derulat în această săptămână o campanie care să aducă acest subiect în actualitatea dezbaterii.

Dacă înainte de 1989 stimularea natalităţii luase forme aberante, scăderea drastică ce a urmat, ce consecinţe va avea şi mai ales care sunt riscurile îmbătrânirii populaţiei?

Invitaţii ediţiei: în studio, doamna Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame" şi prin telefon este profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române.

"Anual, numărul celor care decedează în România este mai mare cu 40.000 - 50.000 decât numărul celor care vin pe lume într-un an" spune directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române, Vasile Gheţău.

"În Europa, într-adevăr, există o tendinţă uşoară de scădere a natalităţii" susţine preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame" Ana Măiţă.

Audio:Probleme la zi - 22 de ani de scădere continuă a natalităţii (înregistrare integrală)


Etichete Impactul scăderii natalităţii în RomânianatalitateRomâniascăderenaştericopiicampaniepopulaţieVasile GheţăuAna Măiţăpărinţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live