Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Caraculacu

13 Martie 2015
Vizualizari: 1677
Comentează add

Normele de aplicare ale OG privind acordarea tichetelor de vacanţă au fost deja elaborate de către ANT şi se afla pe circuitul interministerial de avizare.

Problema tichetelor de vacanţă, "rezolvată în scurt timp" Problema tichetelor de vacanţă, "rezolvată în scurt timp" - Conține audio

victor-caraculacu

Foto: Arhivă/Mona Constantinescu. 

Normele de aplicare ale Ordonantei de Urgenta a a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta au fost deja elaborate de catre Autoritatea Nationala pentru Turism si se afla pe circuitul interministerial de avizare. 

In plus ANT urmeaza sa prezinte public toate informatiile cu privire la stadiul procedurii de achizitie a sistemului de emitere, gestionare si utilizare a voucherelor de vacanta. 
 
Invitata la Radio Romania Actualitati, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism - Mirela Matichescu preciza in emisiunea "Probleme la Zi" ca institutia sa doreste sa rezolve cât mai rapid această situatie a voucherelor de vacanţă, problemele fiind legate pina acum de respectarea normelor Legii Finantelor publice. 
 
AUDIO: Emisiunea "Probleme la Zi"
 
Soluţia gasita vizeaza ca în următoarele discutii din comisia de specialitate să fie introdus amendamentul ca decontarea să se facă direct între angajator şi prestatorul de servicii turistice la validarea de către ANT a tichetului de vacanţă. 
 
O alta soluţie prevede ca, până la finalizarea şi adoptarea acestor norme si amendamente, în prima şedinţă de guvern sa fie introdusa o ordonanţă de urgenţă ca până la rezolvarea problemelor cu voucherele, tichetele de vacanţă să poată fi emise ca şi până acum de  cei acreditaţi in acest sens de Ministerul Finanţelor.
 
Vicepresedintele ANT preciza deasemenea in emisiune ca, desi se lucreaza inca la Legea vaucerelor de vacanţă, (pentru moment discutiile fiind blocate), situatia urmeaza sa se rezolve în cel mai scurt timp. 
 
Conducerea Autoritatii considera insa ca exista soluţii viabile care pot fi dublate la nivel guvernamental si de anumite facilităţi fiscale pentru a stimula în primul rând investiţiile din turism.

Etichete tichete de vacantaAutoritatea Nationala pentru TurismMirela MatichescuVicepresedintele ANT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live