Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Mai 2014
Vizualizari: 906
Comentează add

Guvernul va propune o strategie de eficientizare a întregului sector feroviar; liniile care produc pierderi ar urma să fie desfiinţate, a precizat joi premierul Victor Ponta.

Privatizarea CFR Marfă va fi discutată cu experţii FMI

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Eşecul unor privatizări şi ritmul încă lent de atragere a fondurilor europene sunt printre cauzele care au redus ritmul de creştere al României, comparativ cu state, afectate chiar mai grav de criza economică spun reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

O privatizare importantă eşuată este cea a companiei CFR Marfă, a cărei situaţie va fi discutată, de altfel, săptămâna viitoare, de experţii FMI cu autorităţile române, în cadrul celei de-a treia evaluări a acordului stand by de tip preventiv.

Guvernul va propune o strategie de eficientizare a întregului sector feroviar; liniile care produc pierderi ar urma să fie desfiinţate, a precizat ieri premierul Victor Ponta.

"Este strategia mai veche de a păstra pentru CFR liniile care sunt profitabile, pentru CFR Călători, de a deschide piaţa pentru operatorii privaţi, iar dacă sunt linii care nu mai sunt folosite, evident că acestea trebuie închise, pentru că produc pierderi.

"Investiţie în dezvoltarea infrastructurii nu înseamnă să ţii linii ferate pe care nu le foloseşte nimeni. Înseamnă să le modernizezi pe cele care sunt folosite", a spus Victor Ponta.


Etichete CFR MarfăprivatizareFMIguvernVictor Pontainvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live