Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2018
Vizualizari: 376
Comentează add

EXCLUSIVITATE: Premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile României, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Priorităţile României în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE

radiojurnal

Premierul  Viorica Dăncilă.Foto: gov.ro.

Aflată la Bruxelles, unde a avut convorbiri cu oficialităţi europene, premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile României, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii, de la 1 ianuarie anul viitor. La întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şefa executivului a explicat cum a fost modificată legislaţia în justiţie. - după cum a precizat, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi. 

Viorica Dăncilă: Am discutat despre Codurile Penale, despre Codul de Procedură Penală, am explicat că acestea au fost rezultatul unor dezbateri de aproape un an de zile în Parlamentul României, nu au fost adoptate, ca în 2016, într-o singură zi. Au fost consultaţi magistraţi, judecători, toţi cei care au un cuvânt important de spus legat de acest aspect. Am cerut, dacă sunt neclarităţi sau sunt lucruri care să îngrijoreze, să le avem punctual, tocmai pentru a putea să remediem anumite lucruri, dar am explicat şi despre necesitatea modificării Codului Penal, pentru că avem de transpus deciziile Curţii Constituţionale, dar şi directive europene în legislaţia naţională şi cred că acest lucru este important, că aceste lucruri ţin de intern şi că în niciun caz nu este afectat statul de drept. Am spus că ne dorim şi acum, cum ne-am dorit de prima dată, să fie ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la prelurea preşedinţiei, am cerut sprijin în acest sens, şi că vom depune toate eforturile pentru a îndeplini cerinţele din raport.

Corespondenta noastră, Amalia Bojescu, trabnsmite că forul comunitar continuă să monitorizeze evoluţiile din România cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi insistă că este esenţial să nu se renunţe la progresele deja realizate.

Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a precizat pentru Radio România că preşedintele executivului comunitar a încurajat-o pe şefa Guvernului român să acţioneze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în România, în special în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră, la începutul anului viitor.


Etichete Premierul Viorica Dăncilăpriorităţile Românieiperspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE1 ianuarie 2019

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live