Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

2 Iulie 2014
Vizualizari: 968
Comentează add

Premierul Italiei spune că ţara sa se va concentra pe implementarea unor politici privind uniunea bancară, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Priorităţile preşedinţiei italiene a UE, dezbătute la Bruxelles

cerasela-radulescu-bruxelles

Prim-ministrul Italiei Matteo Renzi. Foto: wikipedia.org

Eurodeputaţii dezbat, la această oră, în plen, priorităţile preşedinţiei italiene a Uniunii Europene, care a început la 1 iulie.

Premierul Italiei, Matteo Renzi a anunţat că ţara sa se va concentra pe implementarea unor politici, cum ar fi uniunea bancară, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă şi nu în ultimul rând combaterea şomajului în rândul tinerilor.

Italia anunţă obiective amibiţioase ale preşedinţiei sale, iar Matteo Renzi, premierul social-democrat, doreşte să continue la nivel european programul politic vizând creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Vicepreşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, fost comisar european, a confirmat pentru Radio România, priorităţile preşedinţiei italiene a Uniunii Europene.

"Eu sper că Italia se va angaja puternic pe durata preşedinţiei sale, atât la nivelul Consiliului European, al Parlamentului, dar şi al Comisiei, de creştere economică şi crearea de locuri de muncă.

"Cred că perioada de sacrificiu s-a terminat şi este nevoie să accelerăm creşterea economică a industriei, a IMM-urilor şi dezvoltarea pieţei unice. Trebuie să luptăm împotriva şomajului şi în special împotriva şomajului în rândul tinerilor", spune Antonio Tajani.

La dezbateri este prezent şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.


Etichete eurodeputaţiUniunea EuropeanăItaliaMatteo RenziAntonio TajaniJosé Manuel Barroso

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live