Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

16 Octombrie 2009
Vizualizari: 1679
Comentează add

Fundaţia principesei este una dintre primele organizaţii neguvernamentale din România.

Principesa Margareta a primit ordinul "Legiunea de Onoare" în grad de Cavaler

bogdan-mihai

Principesa Margareta

Principesa Margareta a fost decorată la Ambasada Franţei, cu ordinul Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, pentru merite deosebite în "acţiuni caritabile de excepţie", după cum a subliniat ambasadorul Henri Paul, care i-a decernat decoraţia, în prezenţa Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

La manifestarea de la Ambasada Franţei au mai luat parte principele Radu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu si  vicepreşedintele Academiei Române, Dan Berindei.

"Principesă, văzute din Franţa, meritele Domniei Voastre decurg, mai înainte de toate, de voinţa constantă de mobilizare pentru ajutorarea familiilor aflate în cea mai precară situaţie şi a persoanelor cele mai fragile, copii şi vârstnici.

"Acest angajament foarte puternic şi constant se bazează mai întâi pe o cunoaştere a mecanismelor sărăciei, dobândite, într-o primă etapă, graţie pregătirii şi apoi datorită activităţilor profesionale ale Domniei Voastre', a afirmat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul.

Principesa a afirmat că decoraţia acordată de preşedintele Franţei este 'un gest generos, care recompensează o echipă deseori anonimă de tineri şi mai puţin tineri, care de aproapte două decenii susţin categoriile defavorizate ale României'.

'Legiunea de Onoare acordată astăzi reprezintă, de asemenea, un omagiu francezilor, englezilor, suedezilor, americanilor şi belgienilor, care au răspuns mereu chemării de a ajuta ţara mea. Ei au fost devotaţi unei ţări pe care nici măcar nu o cunoşteau', a spus ea.

'Vă felicit pentru curajul Dumneavoastră, pentru generozitatea şi pentru simţul istoriei', a încheiat principesa Margareta.

În cursul acestei luni, a fost decorată cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler şi poeta Ana Blandiana, drept recompensă pentru talentul ei şi pentru angajamentele în serviciul pluralismului, al libertăţii şi al drepturilor civice. 

De asemenea, Doina Cornea a primit Legiunea de Onoare în grad de Comandor.

Principesa Margareta, născută pe 26 martie 1949, la Lausanne, în Elveţia, este cea mai în vârstă fiică a Regelui Mihai I al României, Prinţ de Hohenzollern, şi a soţiei sale, Regina Ana de Bourbon-Parma.

Regele Mihai a numit-o drept succesoare la şefia Casei Regale de Hohenzollern-Sigmaringen în 1997.

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPRM) este una dintre primele organizaţii neguvernamentale din România.

FPMR dezvoltă şi susţine programe care îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale copiilor, tinerilor, familiilor şi vârstnicilor aflaţi în dificultate, stimulează solidaritatea între generaţii şi crează o punte de comunicare între copii, tineri şi vârstnici, contribuie la creşterea capacităţii instituţionale a organizaţiilor şi instituţiilor care lucrează cu copii şi vârstnici, cultivă creativitatea şi talentul local.

FPMR se ocupă de peste 10 proiecte şi centre comunitare în ţară, având şi birouri la Londra, Geneva, Bruxelles, New York şi Paris.


Etichete principesa margaretadecoratie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live