Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 August 2020
Vizualizari: 352
Comentează add

Principalul suspect în cazul uciderii liderului clanului Duduianu, arestat

radiojurnal

 Perchezitii. Foto: Arhivă.

Principalul suspect în cazul uciderii lui Florin Mototolea, liderul clanului Duduianu, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul București. În tot acest timp, sute de oameni participă în permanență la priveghiul victimei, la vila acestuia din capitală. Zeci de polițiști au fost trimiși acolo, iar forțele de ordine se tem de o eventuală răzbunare a clanurilor. Ministrul de interne, Marcel Vela, a ieșit ieri în spațiul public pentru a de asigurări că România este un stat sigur și că oamenii care respectă legea nu au de ce să se teamă. Ciprian Sasu au urmărit subiectul.

Reporter: Richard Emanuel Gheorghe, din clanul Rinu, este numele principalului suspect. Are 26 de ani și a fost arestat ieri pentru 30 de zile de Tribunalul București. Cu mâna în ghips și cu mască de protecție, el le-a spus jurnaliștilor că este recunoscător că a scăpat cu viață din conflictul în care şi-a pierdut viața liderul Duduienilor.
 
Conflictul a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe fondul unor neînțelegeri izbucnite în timpul unui joc de noroc. Suspectul de 26 de ani i-ar fi aplicat victimei, care avea 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, i-a cauzat răni profunde, care au provocat ulterior moartea la spital. Înmormântarea celui care era cunoscut ca Emi Pian are loc mâine. Forțele de ordine încearcă acum să evite o răzbunare a clanurilor. Şefii poliției spun că în ultimele zile au fost scoși pe străzi mai mulți oameni ai legii. Aceștia dau asigurări că nu există nici un pericol pentru oamenii obișnuiți. Şi ministrul de interne ieșit public pentru a spune că România este un stat sigur.
 
Marcel Vela a avut un mesaj chiar și pentru clanurile interlope.
 
Marcel Vela: Vă comunicăm că avem planuri comune de acțiune cu alte instituții în strategii țintite pe grupurile infracționale. Suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică. Am în încheiere un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: suntem cu ochii pe voi.
 
Reporter: Declarațiile ministrului vin și în contextul în care în spațiul public au apărut zilele acestea informații despre o polițistă sub acoperire care a primit amenințări, cel mai probabil după scurgeri de informații chiar din rândul poliției. 
 
(PH)

Etichete clanul Duduianuarestare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live