Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

29 Septembrie 2016
Vizualizari: 1874
Comentează add

Aceasta este concluzia anchetei interne a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti pentru stabilirea condiţiilor în care a murit îndrăgitul actor şi cântăreţ

Primul medic sosit la Ioan Gyuri Pascu ”a încălcat regulamentul”

marilena-francu

Ioan Gyuri Pascu Foto: facebook

Medicul care s-a prezentat la primul apel de la locuinţa lui Ioan Gyuri Pascu a încălcat regulamentul intern al Ambulanţei şi fişa postului, întrucât nu a folosit la intervenţie electrocardiograful şi defibrilatorul din dotarea maşinii şi nu i-a cerut pacientului să-şi dea semnătura pentru refuzul de a merge la spital.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a finalizat ancheta internă pentru a stabili condiţiile în care a murit actorul şi cântăreţul. Comisia de disciplină şi-a declinat competenţa în privinţa unui eventual caz de malpraxis şi a înaintat cazul către Colegiul Medicilor, a anunţat managerul Ambulanţei, Alis Grasu.

În cazul pacienţilor cu diabet, infarctul de miocard se poate manifesta la fel ca la persoanele neafectate de această maladie, adică printr-o durere foarte puternică în piept, uneori şocantă şi prăbuşirea tensiunii arteriale, însă există cazuri în care durerea poate să nu fie prezentă, a explicat pentru RRA, medicul diabetolog, Maria Moţa.

Ea a mai spus că, în mare parte, dintre pacienţii cu vechime mare a diabetului zaharat, având neuropatie diabetică, deci afectarea fibrelor nervoase, pot să nu aibă sensibilitatea dureroasă şi să facă un infarct, adeseori foarte întins, fără să-şi dea seama că au infarct miocardic.

"Neştiind că au infarct miocardic bolnavii îşi continuă efortul fizic obişnuit, existând riscul rupturii de cord şi al morţii subite".

Conform reporterului RRA Marilena Frâncu, o stare de stres acut şi dezechilibrarea diabetului, adică valori foarte mari ale glicemiei, pot prevesti apariţia unui infarct de miocard, iar sfatul specialiştilor, în acest caz, este prezentarea la medicul diabetolog pentru un control ce poate include şi o analiză de electrocardiogramă.


Etichete Ioan Gyuri PascuAmbulanţaAlis Grasuanchetă internă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live