Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Decembrie 2020
Vizualizari: 632
Comentează add

UPDATE: (VIDEO) - Declarațiile premierului Florin Cîțu la sosirea primului lot de doze de vaccin împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino, Centrul Național de Stocare.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19, depozitate la Institutul Cantacuzino Primele doze de vaccin anti-COVID-19, depozitate la Institutul Cantacuzino - Conține video

radiojurnal

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Foto: captură video (mapn.ro)

UPDATE: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

VIDEO: Declarațiile premierului Florin Cîțu la sosirea primului lot de doze de vaccin împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino, Centrul Național de Stocare.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au fost depozitate la Institutul Cantacuzino din capitală.

Au ajuns acolo în urmă cu aproximativ o oră, după ce au fost transportate pe cale rutieră de la punctul de frontieră Nădlac unde au sosit aseară. Există speranță, dar și ezitare în legătură cu acest vaccin - declara, cu puțin timp în urmă, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță dar, a adăugat el, vom avea rezultate care să convingă de faptul că vaccinarea e singura soluție pentru eradicarea pandemiei.

Reporterul RRA Bogdan Isopescu este în continuare la Institutul Cantacuzino și ne oferă detalii, în direct. Bună dimineața!

Reporter: Bună dimineața! Vaccinurile din depozitul frigorific al Institutului Cantacuzino vor pleca în această seară către cele zece spitale, care se află în prima linie a luptei cu pandemia.

Mâine va începe vaccinarea cadrelor medicale, iar primul medic va fi vaccinat la Institutul Matei Balș, din București, în jurul orei 9:00.

Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, declara, în această dimineață, că etapa întâi, cea care vizează vaccinarea medicilor va fi finalizată în ianuarie.

Va fi demarată apoi etapa a doua, dedicată persoanelor din grupele de risc și lucrătorilor din domeniile esențiale și abia în aprilie va începe vaccinarea populației.

Valeriu Gheorghiţă reaminteşte că vaccinarea va fi gratuită dar nu va fi obligatorie, așa că cei care ezită nu ar trebui să simtă nicio presiune.

Pe de altă parte, el spune că începând de mâine, odată cu primele vaccinări românii vor vedea primele rezultate şi ar trebui să se convingă de faptul că vaccinarea este sigură, dar și singura variantă viabilă de luptă cu virusul.

El le reamintește scepticilor că, spre exemplu, în Anglia după un milion de vaccinări nu au fost înregistrate reacții adverse.

----Știrea inițială---

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19, care au intrat ieri în țară, urmează să ajungă în jurul acestei ore la Institutul Cantacuzino din capitală, desemnat Centrul național de stocare a vaccinurilor. La eveniment este așteptat să participe și premierul Florin Cîțu.

Momentul urmează să fie transmis în direct pe pagina de Facebook a Guvernului. La Institutul Cantacuzino se află acum și reporterul RRA Bogdan Isopescu și ne oferă detalii, în direct. Bună dimineața Bogdan! A ajuns camionul?


Reporter: Buna dimineaţa, Ciprian! Mă aflu chiar în fața rampei clădirii unde vor fi depozitate  vaccinurile. Afară este plin de presă, iar înăuntru se află premierul deja, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi coordonatorul campaniei de vaccinare care discută cu medicii.

Transportul nu a ajuns încă, ar trebui să sosească din ment în moment și dozele vor fi preluate de personalul Institutului Cantacuzino pentru a fi depozitate într-unul din cele nouă congelatoare dedicate acestei operaţiuni. Vaccinurile vor fi păstrate la o temperatură de aproximativ minus 80 de grade, pentru ca mâine să fie scoase, pentru a fi administrate primelor persoane în cadrul campaniei de vaccinare.

Aceste persoane vor fi medicii din cele 10 spitale aflată în prima linie a lupei anti-COVID din țară. Pentru a ajunge în aceste spitale, mâine vaccinurile vor fi transportată de către armată, fie cu avioane Spartan, fie pe cale rutieră.

Pe viitor, repartizarea și gestionarea vaccinurilor va fi făcută prin intermediul Institutului Cantacuzino, care este Centrul naţional de stocare a vaccinurilor, dar și prin intermediul altor șase centre regionale din România. Dincolo de aceste prime 10.000 de doze este posibil ca pe 28 decembrie să mai sosească încă 150.000, vaccinuri care vor fi administrate tot personalului medical, dar şi persoanelor din grupurile de risc şi lucrătorilor din domeniile esențiale funcționării Statului Român.

Mai multe informații despre vaccinare pot fi găsite pe platforma oficială vaccinare-covid.gov.ro.

VIDEO: 

(RS)


Etichete dozevaccinanti-covid19institutul cantacuzino(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live