Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iulie 2017
Vizualizari: 754
Comentează add

Ministerul Agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu alt standard calitativ comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană.

Primele dovezi privind dublul standard al alimentelor

radiojurnal

 Petre Daea, ministrul agriculturii Foto: Arhivă

Ministerul Agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu alt standard calitativ comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană

Ministerul Agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu alt standard calitativ comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană.

Au fost prelevate 29 de probe din ţări europene şi tot 29 identice din magazinele româneşti din categoriile: lactate, carne, peşte şi ciocolată.

Dintre acestea, nouă produse au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului energetic - a explicat ministrul agriculturii Petre Daea.

De exemplu, cantitatea de peşte este mai mică în conservele din România decât în cele din Germania sau valoarea de kilocalorii din şunca de porc este mai mică la noi cu aproximativ 80 de unităţi.

Produsele respective nu pun în pericol sănătatea consumatorului şi nu vor fi retrase de pe piaţă, deoarece nu există reglementări europene cu privire la dublul standard - a explicat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Bogdan Pandelică.

Bogdan Pandelică: "Legislaţia, la momentul acesta, permite, aşa cum vi se spunea, să existe reţete diferite în statele membre, reţete care pot da diferenţe între conformitate sau ingredientele care se găsesc într-un produs.

"Acum că astăzi vorbim de valoarea energetică a unui produs, ea este o componentă dată de valoarea nutriţională a fiecărui ingredient din acel produs."


Etichete alimenteUEdublu standard

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live