Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

9 Martie 2020
Vizualizari: 253
Comentează add

Primarul general al Capitalei cere închiderea şcolilor şi grădiniţelor

atena-teognoste

Gabriela Firea, primarul Capitalei. Foto: Arhivă.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, cere închiderea şcolilor şi grădiniţelor, în contextul primelor cazuri de coronavirus înregistrate în Bucureşti.

Ar fi o măsură responsabilă, a argumentat edilul, care a anunţat, totodată, alte decizii speciale, luate la nivelul capitalei.

Reporter: Primarul general, Gabriela Firea, spune că nu se poate face prevenție de calitate fără măsuri care ar putea fi contestate.

Gabriela Firea: Putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți, să închidem școlile și grădinițele și vă spun și de ce, care este pericolul, vă spun și ca părinte și ca primar general. Domnul care a venit in Italia, de la Roma, nu a intrat imediat în izolare, s-a mai întâlnit cu nişte persoane, când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica și cu prietenul fiicei. Vă dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Rapiditatea cu care se poate răspândi un posibil virus este imensă.

Reporter: Primarul general, Gabriela Firea, a mai anunțat suspendarea stagiunii pentru cele 14 teatre din subordinea Primăriei capitalei.

De asemenea, vor fi suspendate toate spectacolele și concertele organizate de către instituțiile subordonate, iar meciurile Clubului Sportiv Municipal se vor juca fără public.

De asemenea, se va continua dezinfecţia în mijoacele de transport în comun şi a cerut tuturor managerilor celor 19 spitale din subordinea municipalității să ia toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, precizând că va merge până la demiterea managerului care nu va lua măsurile necesare.
   
 


Etichete cornavirusprimarul general al capitaleiGabriela Firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live