Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

14 Ianuarie 2014
Vizualizari: 883
Comentează add

Primarul Gheorghe Dobre a spus că toate procedurile privind tranzacţiile cu terenuri făcute la el în comună sunt legale.

Primarul comunei Nana, audiat în comisia parlamentară

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din judeţul Călăraşi l-a audiat, astăzi, pe primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, care susţine că nu a fost contactat niciodată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu şi că nu l-a interesat nici terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că era proprietate privată.

Gheorghe Dobre urmează să aducă documente suplimentare cerute de membrii comisiei.

Au mai fost audiaţi reprezentanţi ai Agenţiei Domeniilor Statului; mâine, vor veni la discuţii cei de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii.

Comisia parlamentară care verifică modul în care familia Băsescu a cumpărat terenuri agricole şi-a încheiat, cu puţin timp în urmă, audierile de astăzi.

Senatorul Tánczos Barna, membru al comisiei, a precizat, că din audierile de până acum a fost evidenţiată o uşoară inadvertenţă între suprafaţa de teren agricol cedată de Agenţia Domeniilor Statului pentru Retrocedări, în comuna Nana, şi suprafaţa care se regăseşte în documentele Pefecturii Călăraşi.

Este vorba de o problemă tehnică, pentru că centralizările celor două instituţii au fost făcute în moduri diferite şi de aici reiese şi diferenta - a precizat Tánczos Barna.

Comisia parlamentară l-a audiat şi pe primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, care a spus că toate procedurile făcute la el în comună sunt legale.

La audieri au fost prezenţi şi preşedintele ADS, Ilie Mitea, care a precizat că agenţia sa nu face retrocedări de teren agricol, ci doar pune la dispoziţie documentele necesare comisiilor de retrocedare din fiecare localitate.

Mâine, comisia parlamentară îi va audia pe reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.


Etichete NanaterenuriCălăraşiGheorghe DobreTánczos BarnaIlie MiteaAdrian Rădulescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live