Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 374
Comentează add

Reprezentanții angajaților STB sunt aşteptaţi la discuţii cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei, discuții cu reprezentanții angajaților STB

diana-surdu

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan. Foto: Arhivă/ Agerpres

UPDATE: La această oră (18.00 n.r.) sunt programate noi discuții între primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții angajaților din autobuzele și depourile Societății de Transport București.

Amintit că întâlnirea de la prânz, dintre sindicaliștii STB și edilul șef nu s-a soldat cu încetarea grevei generale, deși Tribunalul București a stabilit astăzi că aceasta este ilegală și a dispus cu titlu executoriu reluarea imediată a activității. Nicușor Dan a atras atenția că ignorarea deciziei unei instanțe judecătorești intră în sfera penalului

---Știrea inițială---

Reprezentanții angajaților din autobazele și depourile Societății de Transport București sunt așteptați, în jurul orei 18.00, la o nouă rundă de discuții cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Întâlnirea de la prânz dintre sindicaliștii STB și edilul șef nu s-a soldat cu încetarea grevei generale, deși Tribunalul București a stabilit astăzi că aceasta este ilegală și a dispus cu titlu executoriu reluarea imediată a activității.

Nicușor Dan a tras atenția că ignorarea deciziei unei instanțe judecătorești intră în sfera penalului.

Nicuşor Dan: Lucrurile au scăpat, adică au trecut deja de autoritatea exercitată de autoritățile locale. Suntem deja într-o chestiune care este de competența Parchetului. Fac apel la înțelepciune. Ce este absurd? Este că aceste chestiuni concrete pe care oamenii şi le doresc nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la discuția de alaltăieri cu Consiliul de Administrație al STB-ului.


Realizator: Şi ministrul justiției, Cătălin Predoiu, consideră că este foarte grav și inadmisibil să ignori o decizie judecătorească, referindu-se la refuzul sindicaliștilor de la STB de a încetat greva, deși aceasta a fost declarată ilegală de Tribunalul București. Demnitarul apreciază că ignorarea legii poate duce la haos în societate.


Cătălin Predoiu: E foarte grav, pentru că asta înseamnă o ignorare și a legii, dar şi a justiției. Şi asta trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea, de la judecători până la procurori și parlamentari. Până unde mergem cu ignorarea legii în această țară? Ce trebuie să facem ca urgent să recăpătăm încrederea în lege și în justiție, ca atunci când spunem 'lege' toată lumea să se alinieze, când spunem 'justiție' toată lumea să tacă din gură și să pună în aplicare deciziile justiției! Este o lipsă de încredere la care a contribuit mai toată lumea.


Etichete stbgrevasoferinicusor danprimaria bucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live