Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

16 Februarie 2016
Vizualizari: 799
Comentează add

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost trimis în judecată de DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

Primarul Braşovului, trimis în judecată de procurorii DNA

madalin-iacob-brasov

Primarul orașului Brașov, George Scripcaru. Arhivă Foto: georgescripcaru.ro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie -  Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a primarului Braşovului, George Scripcaru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şase angajaţi ai Primăriei Braşov şi cinci reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

În perioada 2011-2012, primarul George Scripcaru, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii David Mihai Ciprian şi Pop Călin Silviu, a acţionat şi a determinat funcţionari din cadrul Primăriei Braşov / Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte / convenţii cu firma acestuia din urmă, urmărind obţinerea unor foloase necuvenite, atât pentru sine, cât şi pentru această societate şi persoanele care o administrau.

Primăria municipiului Braşov s-a constituit parte civilă cu suma de 1.914.926,15 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.


Etichete procurorii dna brasovprimar george scripcarumita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live