Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

11 Iulie 2017
Vizualizari: 707
Comentează add

Primarul Barcelonei a decis să sprijine organizarea referendumului de independenţă a Cataloniei, anunţat pentru 1 octombrie de Guvernul Regional.

Primarul Barcelonei "sprijină organizarea referendumului din Catalonia"

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: captură video.

Primarul Barcelonei a decis să sprijine organizarea referendumului de independenţă a Cataloniei, anunţat pentru 1 octombrie de Guvernul Regional.

Totuşi, Ada Colau, lider al coaliţiei de stânga "Barcelona En Comu", şi-a exprimat îndoiala că aceasta consultare va avea loc.

Primarul Barcelonei a anunţat că instituţia va sprijini consultare, aşa cum au făcut şi cu alte ocazii, dacă acest referndum va avea loc.

Ada Colau consiederă că această consultare, pregătită de guvernul secesionist al regiunii Catalonia, nu îşi va atinge obiectivul, dar a subliniat că Barcelona este un oraş angajat în apărarea dreptului de a decide.

În acelaşi timp, Ada Colau a remarcat, ieri, că există îndoieli chiar în rândul membrilor Guvernului Regional, că la 1 octombrie va avea loc un referndum, va fi mai degrabă o mobilizare a cetăţenilor - a spus primarul Barcelonei.

Colau este criticată de toate formaţiunile politice catalane, atât de cele separatiste, care spun că nu este suficient de implicată în proces, dar şi de cele unioniste, care o acuză că în multe ocazii au fost văzută în capătul coloanelor de manifestanţi pro independenţă.

De la Madrid, ministrul justiţiei a dat asigurări că referndumul anunţat la 1 octombrie nu va avea loc, iar vicepremierul Soraya Sáenz de Santamaría a precizat că forţa alegerilor nu are nevoie de acţiuni suplimentare, lăsând să se înţeleagă că Executivul va împiedica prin acţiuni la Curtea Constituţională orice iniţiativă de acest fel.


Etichete barcelonareferendum de independentacataloniaada colau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live