Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

19 Mai 2019
Vizualizari: 727
Comentează add

Primăria Sectorului 4 din Capitală caută asistenţi maternali pentru cei 155 de copii care se află în sistemul de protecţie socială.

Primăria Sectorului 4 din Bucureşti caută asistenţi maternali

adriana-turea

FOTO: RRA/Alexandru Dolea.

Primăria Sectorului 4 din Capitală caută asistenţi maternali pentru cei 155 de copii care se află în sistemul de protecţie socială.

Salariul net este de 1.800 de lei pe lună şi urmează ca acesta să fie majorat la 2.500 de lei net, pe lună, de la 1 septembrie.

În plus, pentru fiecare copil se primeşte o alocaţie de plasament în valoare de 600 de lei pe lună, care va creşte la o mie de lei pe lună.

Directorul general adjunct la Protecţia Drepturilor Copilului, Cristina Neacşu, ne spune ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care doresc să devină asistenţi maternali:


Cristina Neacşu: Să nu aibă cazier, să nu sufere de boli psihice şi să nu aibă copii în sistemul de protecţie sau declaraţi abandonaţi. Trebuie să aibă o locuinţă curată, nu trebuie să existe cine ştie ce lux, să fie persoane echilibrate, care să dorească să se implice pe termen destul de lung, pentru că unui copil nu-i face bine să-l plasezi într-un loc şi apoi să-l iei să-l duci în alt loc. Copiii pur şi simplu înfloresc în grija asistenţilor maternali faţă de cum sunt în centrele de plasament. Integrarea lor socială ca oameni independenţi este mult, mult mai bună decât dacă rămân în centre de plasament, care nu-i ajută să aibă o îngrijire individualizată.


Realizator: Reporterul Radio România Actualităţi, Atena Teognoste, a stat de vorbă cu unele dintre persoanele care şi-au asumat o astfel de responsabilitate.


-: Un job în care trebuie să pui foarte mult suflet. Un singur copil am, patru ani avea când l-am luat, acum are opt ani. Trecem prin toate fazele, prin toate situaţiile, câteodată mai greu, câteodată mai uşor. Ceea ce este important este satisfacţia pe care o ai de fiecare dată când observi un progres.


Reporter: Ce înseamnă să fiţi asistent maternal?


-: Este o meserie destul de dificilă, de grea, dar cu foarte multe satisfacţii sufleteşti prin faptul că poţi ajuta un suflet de copil.


Reporter: Cum te cheamă?


Daria: Daria.


Reporter: Am înţeles că eşti împreună cu frăţiorii tăi la mami nouă?


Daria: Da.


Reporter: Şi câţi ani ai?


Daria: Cinci ani.


Reporter: Şi îţi place la mami?


Daria: Da.


Reporter: De ce?


Daria: Îmi place că are căţel.


Realizator: Numărul copiilor părăsiţi în maternităţile şi în unităţile sanitare din ţară a fost, anul trecut, de aproximativ 750. Aproape jumătate dintre aceştia au fost înredinţaţi unor asistenţi maternali.


Etichete Primăria Sectorului 4Bucureştiasistenţi maternali

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 saptamana-28-septembrie--4-octombrie-2009

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live