Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

10 Iulie 2020
Vizualizari: 541
Comentează add

Primăria Capitalei cere explicaţii Ministerului Sănătăţii şi DSP

atena-teognoste

   Gabriela Firea, primarul Capitalei. Foto: Arhivă.

Primăria capitalei solicită explicații Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică pentru că au blocat proiectul municipalității de testare de anticorpi COVID-19 pe stadionul Arena Națională, dar au permis unei firme private să facă astfel de teste în parcarea unui mall bucureştean.
 
Edilul capitalei susține că spațiile de testare și măsurile de protecție asigurate de municipalitate erau în mod evident net superioare celor existente într-o parcare aglomerată de mall, aflată în aer liber.
 
Vă reamintim că Primăria Capitalei, prin administrația spitalelor, cu sprijinul primăriilor de sector, a lansat în data de 10 iunie campania "Testare Anticorpi", care viza testarea gratuită a 10.500 de bucureșteni selectați în baza unui protocol de eşantionare stabilit în mod științific.
 
Această acțiune a fost stopată în aceeași zi de către inspectorii DSP din cauza spațiului, care nu ar fi fost în conformitate cu un ordin al Ministerului Sănătății.
 
În replică, reprezentanții Biroului de presă al Ministerului Sănătății își reafirmă poziția în sensul că, cităm: "Nu se interzice absolut nicio testare care se realizează în conformitate cu legislația în vigoare".
 
(PH)

Etichete primaria capitaleiministerul sanatatiiDSPtestarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live