Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

29 Octombrie 2015
Vizualizari: 1181
Comentează add

Primăria Capitalei se va împrumuta de la Trezoreria Statului cu 120 de milioane de lei, a anunţat astăzi primarul general interimar, Ştefănel Marin.

Primăria Bucureşti se împrumută să plătească datoria RADET-ului la ELCEN

atena-teognoste

Foto: bucurestifm.ro.

Primăria Capitalei se va împrumuta de la Trezoreria Statului cu 120 de milioane de lei, a anunţat astăzi primarul general interimar, Ştefănel Marin.

El a precizat că banii sunt necesari pentru a asigura fondurile necesare pentru ca RADET să poată să plătească o parte din datoria istorică către producătorul de energie termică ELCEN.

Împrumutul va fi pe o perioada de 20 de ani, iar rambursarea nu va împovăra prea mult bugetul Capitalei, a mai spus primarul general interimar, Ştefănel Marin.

"Având în vedere faptul că în urma şedinţei de Guvern din 23 octombrie dânşii au hotărât să nu aloce nicun ban pentru ajutorul de combustibil, ne-a oferit posibilitatea de a face împrumut la Trezorerie în condiţiile de a nu depăşi limita la care avem acces. Până la urmă, este hotărârea Consiliului General care este suma cu care ne vom împrumuta, undeva la 100-120 de milioane de lei", a spus Ştefănel Marin.

Primarul interimar a menţionat că limita în care primăria se poate împrumuta de la Trezorerie este de 30 la sută din bugetul Capitalei, adică circa 200 de milioane de lei.

El a menţionat că primăria nu intenţionează să atingă această limită. 


Etichete primăria generală a Capitaleiîmprumut la Trezoreria statuluidatoria RADETELCENtermoficareîncălzireBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live