Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Iunie 2020
Vizualizari: 422
Comentează add

Prima zi de Evaluare Națională a decurs fără probleme

adriana-turea

 Foto Agerpres

Prima zi de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a a început fără probleme speciale din punct de vedere medical - a precizat președintele Societății medicilor din colectivitățile de copii și tineri, Daniela Rajka. Ea a explicat că elevii ştiau care sunt procedurile iar părinții au fost informaţi în prealabil de către directorii școlilor în privința pașilor pe care urmează să îi parcurgă copiii.
 
Reporter: Adriana Turea
 
Daniela Rajka: S-a efectuat triajul epidemiologic al copiilor la intrarea în școli. Colegele mele, medici şi asistenţi medicali şcolari, au măsurat temperatura copiilor, s-au primit în unele școli declarațiile părinților prin care arătau că nu au fost în contact cu suspiciune de boli infectocontagioase, s-au dat măşti copiilor, s-au dezinfectat pe mâini, apoi profesorii au însoţit copiii în sălile de examen.
 
Din câte ştiu eu de la colegele mele, nu au fost cazuri de temperaturi mai mari de 37,3 sau acolo unde au fost, după măsurători repetate de trei ori - așa e procedura -, temperatura era normală și atunci copiii au putut intra în sălile de clasă.
 
(PH)

Etichete evaluarea nationalatriaj epidemiologic(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live