Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

13 Mai 2020
Vizualizari: 718
Comentează add

Lansarea de ieri, a avut loc în cadrul unei conferinţe online

Prima tabletă educaţională românească

catalin-radu

Foto: Arhivă

Tableta oferă acces la aproximativ 100 de aplicaţii şi site-uri educaţionale, are un sistem de control la distanţă, conţine instrumente de control parental şi este supravegheată pentru a se asigura folosirea sa exclusiv în scopuri educaţionale de către elevi şi şcoli. 

Tableta este rezultatul cooperării între mai multe companii din sectorul digital, reprezentanţi din societatea civilă, cadre didactice şi personalităţi publice, cu scopul de a demonstra că se poate asigura accesul la educaţie digitală pentru toţi la costuri scăzute.

Victor Negrescu, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, a precizat că prin aceste tablete, care vor fi donate gratuit copiilor defavorizaţi din România, aceştia vor putea să aibă acces la educaţie:

 Victor Negrescu: "Sunt aproximativ o sută de aplicaţii şi site-uri educaţionale recomandate pe această tabletă, care este pusă în mâinile elevului împreună cu şcolile, împreună cu cadrele didactice". 

El a mai precizat că pe aceste tablete sunt instalate şi aplicaţiile recomandate de către Comisia Europeană în domeniul educaţiei.

Coordonatorul acestui proiect, Ana-Maria Stancu, spune că această iniţiativă vine în sprijinul copiilor care nu au acces la educaţia online, dar şi pentru copiii care deja folosesc astfel de instrumente: 

Ana-Maria Stancu: "Tabletele vin preinstalate cu cartele şi internet până la finalul anului". 


Etichete tableta educationalaVictor NegrescuAna-Maria Stancu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live