Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 August 2022
Vizualizari: 301
Comentează add

Cei mai mulţi bani va primi Ministerul de Finanţe la capitolul acţiuni generale - peste 9 miliarde lei, urmat de cel al Muncii şi Solidarităţii Sociale - peste 5 miliarde lei.

Prima rectificare bugetară pe 2022 discutată în şedinţa de guvern de mâine

radiojurnal

  Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Executivul va lua mâine în discuţie în şedinţa de guvern prima rectificare bugetară din acest an, care este una pozitivă, după cum precizează premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit documentului pus săptămâna trecută în dezbatere publică, bani în plus vor primi cu precădere Ministerele Finanţelor şi Muncii, în timp ce la Interne, Mediu şi Cultură se vor aloca sume mai mici decât cele solicitate. Andrei Şerban are mai multe detalii.


Andrei Şerban: Rectificarea bugetară va avea ca prioritate măsurile pe care guvernul le-a luat pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor, aşa cum este schema de sprijin pentru compensarea preţurilor la energie electrică şi la gazele naturale, dar şi subvenţia de stat pentru motorina folosită în agricultură şi garantarea creditelor contractate de fermieri. Ministrul de finanţe, Adrian Câciu, a spus că rectificarea bugetară va fi una pozitivă. De asemenea, veniturile bugetului general consolidat se majorează pe sold cu aproape 30 de miliarde de lei, cheltuielile cresc cu peste 32 de miliarde de lei, iar deficitul bugetului general consolidat se majorează cu aproximativ 2,6 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani va primi Ministerul de Finanţe la capitolul acţiuni generale, peste nouă miliarde de lei, urmat de cel al Muncii şi Solidarităţii Sociale, cu peste cinci miliarde de lei şi de Ministerul Proiectelor Europene cu 2,7 miliarde de lei. De cealaltă parte, ministerele de la care se vor lua bani sunt, în primul rând: Ministerul de Interne, urmat de cel al Mediului, de cel al Culturii şi de cel al Afacerilor Externe.


Guvernul va lua mâine în discuţie și majorarea cu 1 miliard de lei a bugetului pentru schema de ajutor de stat dedicată investiţiilor importante din economie şi acordarea de ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal afectaţi de creşterea preţului la energie şi gaze naturale.


Etichete rectificare bugetarăenergie electricăgaze naturale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live