Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

12 August 2022
Vizualizari: 215
Comentează add

Cei mai mulți bani vor primi Ministerele Muncii, Sănătății, Energiei, Agriculturii și Transporturilor.

Prima rectificare bugetară din acest an este pozitivă

alina-bordeiasu

Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Ministerele Muncii, Energie, Investițiilor și Proiectelor Europene vor primi sume în plus la rectificarea bugetară din această lună, în timp ce bugete reduse vor avea, printre altele, Ministerul de Interne și cel al Culturi.

Proiectul de rectificare bugetară, publicat ieri pe site-ul Ministerului Finanțelor, prevede venituri majorate cu peste 21 de miliarde de lei, dar și un deficit crescut, cu 2,64 de miliarde de lei.

Prima rectificare bugetară din acest an este pozitivă, iar cei mai mulți bani vor primi Ministerele Muncii, Sănătății, Energiei, Agriculturii și Transporturilor.

Ministerul Energiei a cerut cea mai mare sumă, 31 de miliarde de lei, în contextul schemei de plafonare și compensarea a facturilor, dar a primit doar 2,4 miliarde de lei. Bugete semnificativ diminuate vor avea Ministerul de Interne, Ministerul Culturii, cel al Mediului, dar și Serviciul de Telecomunicații Speciale, STS.

Banii în plus alocați Ministerului Muncii se vor duce către Asistența Socială și către compensații pentru plata facturilor la energie ale familiilor cu venituri mici.

În proiectul de rectificare sunt prevăzuți bani mai mulți și pentru Ministerul Agriculturii, iar sumele vor merge, printre altele, la subvenția de stat pentru motorină și garantarea creditelor obținute de fermieri.

Potrivit documentului se estimează că deficitul bugetului general consolidat va ajunge la 80,154 de miliarde de lei, adică, 5,8% din Produsul Intern Brut.


Etichete rectificare bugetaraguvernministere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live