Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

25 Februarie 2019
Vizualizari: 798
Comentează add

Aselenizarea este prevăzută la 11 aprilie.

Prima manevră spre Lună a misiunii spaţiale israeliene

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: spaceil.com

Misiunea spaţială israeliană către Lună a intrat într-o nouă etapă, astăzi, după ce în urmă cu câteva zile sonda a fost lansată de la Cape Canaveral din Florida.

A fost finalizată cu succes prima manevră spre Lună. După ce modulul a fost detaşat de lansatorul său, s-a înscris pe o traiectorie care va apropia sonda spaţială de satelitul Pământului. "Bereshít" este denumirea misiunii spaţiale israeliene spre Lună, adică "Geneza" în limba română.

A fost pornit pentru prima dată motorul şi a făcut cu succes prima manevră spre Lună. După două luni, misiunea spaţială israeliană "Bereshít" ar trebui să ajungă pe Lună în sectorul denumit Marea Selenităţii.

Aselenizarea este prevăzută la 11 aprilie. Cercetătorii şi personalul specializat al echipei de la centrul de comandă din sediul Industriei Aerospaţiale Israeliene au informat asupra sensibilităţii la radiaţiile solare, dar speră că această problemă va fi depăşită în drum spre Lună.

Cercetătorii au decis  continuare traseului, conform planului. Sistemele de monitorizare de la bordul modulului spaţial transmit non-stop datele despre navigaţie.

Dacă va reuşi să aselenizeze, Israelul devine a patra ţară care trimite un vehicul pe Lună după SUA, URSS şi China.


Etichete misiune spaţială israelianăLunaSpaceilFalcon 9Agenţia Spaţială IsraelianăInstitutul WeizmannNASAisraeltothemoon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live