Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2022
Vizualizari: 272
Comentează add

La Doiceşti, în judeţul Dâmboviţa, ar urma să fucţioneze prima centrală cu reactor nuclear modular de mici dimensiuni din Europa.

Prima centrală cu reactor nuclear modular de mici dimensiuni din Europa

radiojurnal

    Foto: www.nuclearelectrica.ro/cne/exploatare/

La Doiceşti, în judeţul Dâmboviţa, ar urma să fucţioneze prima centrală cu reactor nuclear modular de mici dimensiuni din Europa.

Reprezentanţii companiei Nuclearelectrica şi ai firmei americane NuScale, care au dezvoltat tehnologia, au organizat ieri o întâlnire cu autorităţile din Doiceşti şi din localităţile învecinate, pentru a le prezenta mai multe informaţii pe această temă.

Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, a vorbit despre cât de sigure sunt reactoarele modulare de mici dimensiuni.

"Este o tehnologie de reactoare. Această tehnologie se utilizează în peste 300 de centrale nucleare din lume, într-adevăr, la scări diferite, iar reactoarele de mici dimenisuni, cum sunt cele utilizate în spaţiul militar sau în industria aerospaţială, nu sunt o noutate pentru nimeni. Ea este o tehnologie sigură, primul proiect al companiei NuScale este în statul Idaho. Acest prim proiect pe care noi îl avem în curs de desfăşurare, are un total de 462 de megawaţi. El, împreună cu proiectele de la Cernavodă vor creşte amprenta livrării de producţie energetică în sistem, preconizând şi o creştere a consumului. Până la finele decadei, nuclearul ar putea aduce undeva spre 38% din producţia energetică a României, noi în momentul de faţă furnizând 18%", a spus directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.


Etichete NuScaleNuclearelectricaCosmin GhiţăreactorDoicești

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live