Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 721
Comentează add

Poligonul Cincu: La exerciţiul Scorpions Fury 2018 au participat peste 1.800 de militari, susţinuţi de peste 250 de echipamente de tehnică militară.

Prima brigadă multinaţională pe flancul sud-estic al NATO, aptă de luptă Prima brigadă multinaţională pe flancul sud-estic al NATO, aptă de luptă - Conține video

nucu-jalea

Foto: Arhivă.

Prima brigadă multinaţională pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice a fost declarată, ieri, aptă de luptă, după mai bine de doi ani de pregătire şi un amplu exerciţiu, cu trageri reale, desfăşurat în Poligonul Cincu din judeţul Braşov.

Brigada are sediul la Craiova şi din ea fac parte militari din alte 10 state aliate.


La exerciţiul Scorpions Fury 2018 au participat peste 1.800 de militari, susţinuţi de peste 250 de echipamente de tehnică militară.

Din componenţa brigăzii fac parte, pe lângă Scorpionii Roşii din Craiova, structuri militare din alte 10 state aliate.


Gen.-lt. Paolo Ruggiero, locţiitorul comandantului Forţelor Terestre Aliate: "Pentru mine este o mare onoare să mă aflu aici. Operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale este un pas important pentru întărirea capacităţii  de descurajare şi a prezenţei de apărare în această zonă sensibilă, cum este flancul sud-estic al Alianţei şi zona Mării Negre".


Reporter: La exerciţiu au participat atât militarii Brigăzii Multinaţionale, cât şi alte categorii de forţe, printre care şi aparate de zbor de pe cele mai importante baze aeriene ale României.


Gen. Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării: "Flancul sud-estic al Alianţei este o zonă strategică de importanţă majoră. Apreciez faptul că 10 alte naţiuni aliate au optat să îşi trimită trupe experimentate, în aşa fel înct am reuşit să atingem standardele şi cerinţele NATO".


Reporter: Brigada Multinaţională cu sediul în Craiova a luat fiinţă pe structura Brigăzii 2 Rovine şi are misiunea de a asigura atât cadrul de instruire a structurior subordonate, cât şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol V, apărare colectivă.


Etichete Prima brigadă multinaţională pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlanticeaptă de luptăpoligonul cincubrasovcraiovaScorpions Fury 2018Paolo Ruggieronicolae ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live