Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Ramona Alexandrescu

9 Octombrie 2017
Vizualizari: 4024
Comentează add

Administrația regională de stat a Regiunii a avut o atitudine pozitivă fata de eventualele nemulțumiri eventualele discuții are au fost provocate de noua lege a educatiei.

Prim-viceguvernatorul Regiunii Cernăuți despre legea educației Prim-viceguvernatorul Regiunii Cernăuți despre legea educației - Conține audio

ramona-alexandrescu

Pavliuck Mykhailo (dreapta), prim-viceguvernator al Regiunii Cernauti. Foto: Ramona Alexandrescu.

Administrația regională de stat a Regiunii a avut o atitudine pozitivă fata de eventualele nemulțumiri eventualele discuții are au fost provocate de noua lege a educatiei a spus Pavliuck Mykhailo prim-viceguvernator al Regiunii Cernauti.

AUDIO: Pavliuck Mykhailo prim viceguvernator al Regiunii Cernauti.

Pentru Administratia Cernăuțiului  este foarte important ca reforma in sistemul educativ din Ucraina sa se desfășoare in condiții normale, condiții care sa asigure un nivel adecvat învățământului un nivel care sa se apropie de standardele europene  ne referim aici atât la învățământ ,  la procesul educativ cât și la nivelul de trai de care dispun cadrele didactice.

El a mai adăugat ca problema asigurării unor condiții procesului de instruire rămâne o problema de actualitate pentru Administratia regională atât cu referire la sistemul educativ preșcolar cât și la școlile cu predare in limba romana din Raioanele in care locuiesc compact romanii.

Timp de 3 zile o delegație a Primăriei sectorului 1 condusă de primarul Daniel Tudorache, împreuna cu oficiali ai Ambasadei României in Ucraina, ai Consulatului  Roman la Cernauti și reprezentanții ministerului Romanilor de Pretutindeni s au întâlnit cu omologii din Cernauti, Ucraina.

Ucraina a promulgat controversata Lege a Educației, care restricţionează predarea în limba minorităţilor naţionale.

Noua lege a educaţiei din Ucraina prevede introducerea treptată a noului sistem şi, prin aceasta, înlocuirea materiilor care se predau în limbă română cu discipline care vor fi predate în limbă ucraineană.

Prima fază a reformei va avea loc începând cu 1 septembrie 2018. Predarea materiilor în limbă română se va păstra doar în clasele primare (1-4). De la 1 septembrie 2022, reforma va fi implementată în cazul claselor medii, iar din 2027-în clasele superioare (9-12).


Etichete Pavliuck Mykhailo prim viceguvernator al Regiunii CernautiAdministratia Cernăuțiuluiucrainaambasada romaniei in ucrainaprimaria sector 1daniel tudorachelegea educatiei ucraunaclase primare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live