Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 292
Comentează add

Prezență scăzută la vot în județul Vaslui

alina-darie-vaslui

      Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 septembrie, ora 14:00) - Realizator: Mihaela Mihai - Interes crescut pentru alegerile locale de astăzi pentru care prezența la nivel național a depășit 23%, potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Prezența cea mai mare se înregistrează în județele Olt, Teleorman și Giurgiu, unde s-au prezentat la urne a în jur de 30% dintre alegători. La polul opus, cei mai puțini alegători au votat în București și în județele Covasna și Vaslui, în care prezența este de aproape 18%. În județul Vaslui sunt deschise aproape 550 de secții de votare. Corespondentul RRA, Alina Darie, urmărește cum se desfășoară procesul electoral și este acum în direct cu noi. Bună ziua, Alina!

Reporter: Bun găsit, tuturor! Prezența la urne la nivelul întregului județ Vaslui este, raportat la alte județe, una într-adevăr scăzută, cu un procent de mai puțin de 20% până acum, la ora 14:00, iar în clasamentul absenteismului conduce chiar municipiul Vaslui. Eu mă aflu acum chiar în fața secției de votare din incinta Liceului "Mihail Kogălniceanu", unde pot să vă spun că până acum, la această oră, de pildă, din cei aproape 1.900 de alegători înscriși pe listă, au votat doar 94 de persoane.
 
Dar nu este singura secție cu astfel de situație, mai sunt alte patru secții cu mai puțin de 100 de alegători care și-au exprimat votul. În ceea ce privește respectarea regulilor sanitare, pot să vă spun că vasluienii se dovedesc deosebit de disciplinați, poartă mască. Iată, chiar acum intră în secție două persoane care, iată, au pregătite inclusiv mănuși proprii. Acest lucru arată grija pentru respectarea regulilor sanitare în condiții de epidemie cu noul coronavirus.
 
În privința incidentelor în secțiile de votare, un singur eveniment a fost mai deosebit, este vorba despre o persoană descoperită într-o secție de votare din Huși, având asupra sa două buletine de vot pentru  alegerea primarului, ambele ștampilate. Nu a apucat, însă, să le introducă în urnă, polițiștii chemați au demarat verificări în acest caz. Alte incidente deosebite nu au fost semnalate până acum.
Realizator: Alina Darie, în direct de la Vaslui.
 
(PH)

Etichete alegeri locale 2020Vaslui(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live