Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

9 Martie 2015
Vizualizari: 644
Comentează add

Uniunea Europeană a stabilit o strategie de prevenire şi combatere a tuberculozei, a cărei răspândire este influențată puternic de condiţiile de mediu.

Prevenirea maladiilor pulmonare prin politici de mediu Prevenirea maladiilor pulmonare prin politici de mediu - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Una dintre cele mai periculoase boli, tuberculoza, afectează un mare număr de oameni la nivel european.

De aceea, Uniunea Europeană a stabilit o strategie de prevenire şi combatere a maladiei, a cărei răspândire este influențată puternic de condiţiile de mediu.

România se situează printre cele mai afectate țări.

Domnul doctor Ciprian Claudiu Tănăsescu, europarlamentar, invitatul nostru de astăzi, ne arată cât de gravă este situaţia.

Audio: Europa verde.

Ciprian Claudiu Tănăsescu: Legătura dintre om şi mediu este foarte strânsă. Schimbările din mediul înconjurător au un impact puternic asupra stării noastre de sănătate. Tuberculoza, o boală răspândită prin aer, care ucide anual 1,3 milioane de oameni la nivel global, afectează statele membre prin numărul crescut de cazuri rezistente la medicamente. Tuberculoza, la fel ca şi cancerul, este puternic influenţată de stilul de viaţă şi de mediul de trai. O nutriţie neadecvată, o calitate scăzută a aerului din interiorul locuinţelor şi proasta ventilaţie a acestora sau fumatul sunt factori de risc crescut pentru tuberculoză.

Reporter: Toate aceste argumente oferite de specialişti au stat la baza unor acţiuni concrete la nivelul Uniunii Europene.

Ciprian Claudiu Tănăsescu: În martie 2015, preşedinţia letonă a Consiliului va organiza o întâlnire interministerială pe acest subiect. Pe mine mă bucură să văd o deschidere mai mare din partea Consiliului Uniunii Europene la această problemă şi sper să avem un răspuns adecvat şi la nivelul Parlamentului European. Este evident că, pentru a preveni răspândirea anumitor boli, nu este suficientă doar o abordare din punct de vedere medical, dar şi o abordare socială şi de mediu.


Etichete UEEuranet PlusComisia EuropeanatuberculozamaladiestrategiemediucombatereCiprian Claudiu Tanasescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live