Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Aprilie 2018
Vizualizari: 582
Comentează add

Preţurile produselor pentru masa de Paşti nu vor creşte cu mult faţă de anul trecut.

Preţurile produselor pentru masa de Paşti

florin-lepadatu

 

Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon sunt sigure pentru consum - afirmă Ministerul Agriculturii, după ce le-a analizat pentru determinarea reziduurilor de pesticide. Iar preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, susţine că preţurile produselor pentru masa de Paşti nu vor creşte cu mult faţă de anul trecut.

El a estimat, pentru Radio România Actualităţi, cât vom plăti pentru carnea de miel, ouă şi cozonac.

Dragoş Frumosu: "Preţul la ouă s-a modificat, dacă discutăm de comercianţi, ele vor fi undeva la 80-90 de bani, dacă discutăm de cumpărat de la magazinele fermelor în piaţă cred că mai mult de 60 de bani nu va fi.

Pe de altă parte, produsele de panificaţie şi în mod special cozonac şi pască, şi aici vom întâlni mici creşteri de preţuri, până în 10%, care sunt date de creşterea celorlalte preţuri ce intră în costurile produselor, şi anume, energie electrică, energie termică, gaze, combustibil.

La miel părerea mea este că nu va fi o creştere, deşi se discută foarte mult despre acest lucru, 28-30 de lei a fost preţul în hipermarket şi anul trecut.

Dacă aduce miei din import în hipermarketuri, sigur că preţul va fi altfel, pentru că intervine inclusiv deprecierea cursului leu-euro sau leu-dolar, dar dacă discutăm despre produsele din România atunci nu vor fi majorări foarte mari, fiindcă procesatorii nu au niciun interes să crească preţurile nejustificat, pentru că s-ar ajunge la o scădere a vânzărilor."


Etichete Paşte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live