Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2022
Vizualizari: 534
Comentează add

Prețurile la carne vor crește, pe fondul creșterii prețului la energie și nutrețuri.

Prețurile la carne, în creștere

florin-lepadatu

Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Producerea cărnii de care are nevoie omenirea pentru mâncare nu a fost niciodată atât de scumpă, arată o analiză internaţională.

Explicaţiile ţin în principal de faptul că fermierii din întreaga lume se luptă cu preţuri record la nutreţuri dar şi cu creşterea facturilor la electricitate, în special în urma războiului din Ucraina.

O parte din aceste evoluţii se vor reflecta probabil şi în preţurile de la raft, notează Bloomberg.

Ciprian Sasu are detalii: ”Fermierii din întreaga lume se luptă deja cu secetele care reduc suprafețele de teren destinate pășunatului sau cu focarele de gripă aviară din America de Nord și până în Europa, care au impus sacrificarea a milioane de păsări. În aceste condiții, mulți fermieri decid să-și vândă din animale, ceea ce înseamnă că producția de carne va fi plafonată pe termen lung. Prețul global al cărnii, calculat de ONU, a crescut cu 10% de la începutul anului, atingând un nivel record în aprilie. De asemenea, în Statele Unite, prețurile la carnea de pui și de vită, dar și la șuncă, nu au fost niciodată atât de mari. Invazia rusească a încetinit exporturile de cereale ale Ucrainei, ceea ce a limitat livrările de grâu către mari producătorii de carne de porc. Anul trecut, efectivele de porci din Germania au coborât la cel mai redus nivel de după 1996, focarele de pestă porcină africană au adus cu ele restricții, astfel că și crescătorii de porci vor fi nevoiți să mărească prețurile pentru a fi profitabili. Toate aceste evoluții se vor resimți și la rafturile supermarketurilor, menționează analiza Bloomberg.”


Etichete carnemezeluricarnaticrenvurstisalamparizer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live