Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2015
Vizualizari: 1328
Comentează add

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileţ, estimează că de la 1 iulie preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte cu 6-7%.

Prețul gazelor pentru populație "ar putea crește cu 6-7%"

radiojurnal

Foto: Arhivă Reuters.

Preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte cu 6-7% de la data de 1 iulie, estimează preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileţ.

Într-o dezbatere de specialitate el a explicat astăzi că această creştere depinde de modul în care vor decurge discuţiile pe care ANRE le va avea cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene în vederea elaborării unei noi hotărâri de guvern prin care vor fi stabilite etapele următoare ale aplicării calendarului de liberalizare a preţului gazelor.

"Calendarul iniţial încearcă să ajungă la 119 lei megawattul. Noi pe piaţa liberă avem 90 şi preţul are tendinţe de scădere. Noi nu avem cum să mai mergem peste nivelul pieţei. La preţul final undeva la minimum 6-7%", a spus Niculae Havrileț.

Calendarul de liberalizare a preţului gazelor convenit de către Guvern cu Comisia Europeană prevede încheierea acestui proces la 31 decembrie 2018


Etichete gazepretpopulatieANRENiculae HavrilețFMICEguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live