Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Noiembrie 2015
Vizualizari: 881
Comentează add

Preşedintele ANRE a spus azi că preţul energiei electrice livrate populaţiei ar urma să scadă cu 5-6 procente de la începutul anului viitor.

Prețul curentului electric pentru populație "va fi redus cu 5-6%"

radiojurnal

Foto: radioiasi.ro.

Preţul energiei electrice livrate populaţiei ar urma să scadă cu 5-6 procente de la începutul anului viitor, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Niculae Havrileţ calculează că reducerea va rezulta din scăderea tarifelor de distribuţie, care vor fi mai mici cu 8-10% de la 1 ianuarie 2016 şi din diminuarea cu 4 procente a bonusului de cogenerare.

Ieftiniri ar putea apărea şi la energia termică, după cum transmite Agerpres, ANRE se aşteaptă ca cei 38 de producători din ţară să scadă preţul cu circa 4 la sută, astfel că - în funcţie de tarifele locale de transport şi distribuţie, precum şi de valoarea subvenţiilor stabilite de primării - costurile cu căldura şi apa caldă în sistem centralizat ar putea fi uşor mai mici la anul.

În privinţa preţului gazelor naturale însă va exista o reducere doar pentru consumatorii industriali, în timp ce pentru consumatorii casnici calendarul de liberalizare prevede o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.


Etichete Preţul energiei electricepopulaţieANRENiculae Havriletbonusconsumatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live