Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2019
Vizualizari: 328
Comentează add

Vicepremierul Daniel Suciu a explicat că decizia a fost luată în urma discuţiilor cu peste 30 de preşedinţi de consilii judeţene, inclusiv din opoziţie.

Preşedinţii consiliilor judeţene ar urma să fie aleşi prin vot direct

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Daniel Suciu, care a explicat că decizia a fost luată în urma discuţiilor cu peste 30 de preşedinţi de consilii judeţene, inclusiv din opoziţie, dar şi cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene:

"Până acum, exista o diferență vizavi de alegerea reprezentanților, în special în Administrația Publică Locală. Dacă primarul este ales uninominal, președintele de consiliul județean era ales ca urmare a votului consilierilor județeni. Să aducem cetățeanul foarte aproape de actul decizional. Așadar, una dintre cele mai importante și reprezentative funcții la nivelul județului, cea de președinte al consiliului județean, trebuie să fie aleasă direct uninominal, prin vot secret, de către toți cetățenii, tocmai pentru a legitima și responsabiliza orice ales local din orice judeţ", a anun'at vicepremierul Daniel Suciu.

Daniel Suciu a menționat că nu va fi adoptat prin ordonanță de urgență codul administrativ până nu va veni avizul Consiliului Economic și Social, care în ședința de săptămâna aceasta a amânat luarea în discuție a proiectului.


Etichete Daniel SuciuConsiliul Economic și Socialconsiliu judeţeanalegerivot directOUG

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live