Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

30 Decembrie 2018
Vizualizari: 690
Comentează add

Ministrul de externe Teodor Melescanu si ministrul delegat pentru afaceri europene George Ciamba au reacționat la declarațiile lui Jean-Claude Juncker.

Președinția României la Consiliul UE ”nu e un instrument de luptă politică”

carmen-gavrila

Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană si nu reprezintă un instrument de luptă politică internă, se arata intr-o declaratie comuna a ministrului de externe Teodor Melescanu si a ministrului delegat pentru afaceri europene George Ciamba.

 

Cei doi ministri precizeaza ca eforturile insituționale angrenate pe parcursul Președinției Românei la Consiliul UE au fost și se mențin orientate către dezvoltarea și consolidarea proiectului european, atat din perspectiva viziunii politice externe, cât și din punct de vedere tehnic.

 

Miniștrii Teodor Meleșcanu și George Ciamba subliniaza că exercitarea Președinției Consiliului UE  nu reprezintă un instrument de luptă politică internă, ci un proiect de țară și european major.

 

Reactia celor doi ministri vine dupa ce presedintele comisiei europene Jean Claude Junker a declarat intr-un interviu ca desi Romania este foarte bine pregatita tehnic pentru presedintia consiliului UE, guvernul de la Bucureşti nu înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.


Etichete Președinția României la Consiliul UEministrul de externe Teodor Melescanuministrul delegat pentru afaceri europene George Ciambajean-claude juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live