Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1099
Comentează add

Ministrul de externe a afirmat că preşedinţia română a Consiliului UE va promova Parteneriatul Estic şi Balcanii de Vest.

Preşedinţia română a UE ”va promova Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest”

radiojurnal

 Ministrul de externe  Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat că preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va promova, prin reuniuni speciale, Parteneriatul Estic şi Balcanii de Vest.

Într-un interviu acordat redactorului nostru Carmen Gavrilă, ministrul Teodor Meleşcanu a explicat că nu poate exista securitate europeană fără stabilitatea pe care o aduce perspectiva extinderii.

Teodor Meleşcanu: Viziunea pe care o avem noi nu este cea a unei Europe care este înconjurată de ziduri înalte, în interiorul cărora noi ne dezvoltăm relaţiile de toate felurile între ţările membre ale UE. România consideră că un element esenţial pentru securitatea şi pentru dezvoltarea raporturilor UE cu alte state reprezintă politicile de parteneriat. Pentru noi una din priorităţi va fi Parteneriatul Estic. Sperăm să organizăm un eveniment la Bruxelles, probabil, în timpul preşedinţiei noastre, în care să adoptăm şi o declaraţie politică, dacă s-ar putea, care să marcheze 10 ani de la lansarea politicii Partaneriatului Estic şi să folosim acest prilej pentru a transmite idei şi încurajări referitoare la dezvoltarea acestei politici. Punctul nostru de vedere este să îoncercăm să ne concentrăm pe proiecte concrete în cadrul Parteneriatului Estic. De fapt, există şi o preocupare cu 20 de proiecte concrete, care fac parte din Parteneriatul Estic. Important este ca ele să fie şi finanţate.

Reporter: Important este să avem sprijinul motorului francogerman.

Teodor Meleşcanu: Noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a facilita, într-adevăr, adoptarea unor concluzii care să fie cât mai favorabile şi să ofere perspective şi ţărilor din Parteneriatul Estic, şi ţărilor din Balcanii de Vest, de a deveni state membre ale UE în viitor.


Etichete Președinția României la Consiliul UEUEmelescanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live